14 augustus 2015

Wereldwijde primeur voor Donald Duck Weekblad

Donald Duck Weekblad lanceert vandaag in samenwerking met The Walt Disney Company de game DuckWorld Smart Adventures. Een wereldwijde primeur waarvoor de redactie van Donald Duck Weekblad de handen ineen heeft geslagen met game- en educatiespecialisten. In deze PC game komt Duckstad voor het eerst tot leven in 3D. Natuurlijk geheel in lijn met het weekblad.

De redactie van Donald Duck Weekblad is er als eerste in geslaagd om een 3D edutainment kindergame van Nederlandse bodem te ontwikkelen. Dimitri Heikamp, Hoofdredacteur Donald Duck Weekblad: “We krijgen regelmatig brieven van kinderen die vragen of ze een kijkje kunnen nemen in Duckstad. Dat verzoek hebben we heel serieus genomen en het is gelukt. We zijn er heel trots op dat we dit met ons Nederlandse team mogelijk hebben gemaakt. Donald Duck viel tot nu toe één keer per week bij lezers op de mat, nu kunnen ze ook dag en nacht bij Donald binnenvallen!”

Alles is leuker met Donald Duck

Door het spelen van de game wordt lesstof van de basisschool spelenderwijs geoefend in Duckstad. Daarnaast komen ook ‘21st century skills’ aan bod. De game is een interactieve, online wereld vol spannende, grappige en leerzame games met Donald Duck en andere bekende figuren uit Duckstad.

Huiswerk maken is de meest voorkomende bezigheid onder kinderen (75%), gevolgd door gamen (54%) (Blauw Research, 2015). Over het algemeen zijn ouders tevreden over de educatie die hun kinderen krijgen. Toch zien zij ook de voordelen van thuis oefenen met lesstof, als kinderen het maar leuk vinden. Naast de standaard basisschoolvakken vinden ouders aandacht voor ‘21st century skills’ ook belangrijk. Met de game DuckWorld Smart Adventures leren kinderen naast de schoolvakken spelenderwijs de vaardigheden aan die ze voor de toekomst nodig hebben.

21st century skills

De game helpt kinderen op weg naar een toekomst waarin deze vaardigheden belangrijk zijn. Het geïntegreerde game platform omvat meer dan 20 grappige mini-games. Met deze games oefenen kinderen onbewust hun probleemoplossend vermogen en vaardigheden als samenwerken en ondernemerschap. Natuurlijk komt ook lesstof van de basisschool zoals rekenen, woordenschat, aardrijkskunde, spellen en Engels op een Duckse manier aan bod.

Suzan Schouten (Domain Director Kids en Teens): “Donald Duck Weekblad wil graag op een vrolijke manier een bijdrage leveren aan de educatie van kinderen. Natuurlijk op onze unieke manier. Online educatie met een knipoog: avonturen beleven, ontdekken en plezier hebben. We zetten hiermee een nieuwe stap in online leren en bieden ouders en kinderen een avontuurlijke game waarvan kinderen vrolijk wijzer worden. Om dit te bereiken hebben we samen mogen werken met educatiespecialisten, zoals educatieve uitgeverij Malmberg.”

DuckWorld Smart Adventures is vanaf vandaag beschikbaar voor PC. Het spel richt zich op kinderen vanaf 6 jaar. De game is nu verkrijgbaar v.a. €19,95. Foto’s en trailers zijn beschikbaar via de link. Meer informatie op DuckWorld.nl en praat mee op Facebook, Twitter en Instagram.

Advertentiemogelijkheden Donald Duck

Wil je meer informatie over advertentiemogelijkheden bij Donald Duck? Neem dan contact op met het salesteam op 088 556 7777 of stuur een mail naar sales.nl@sanoma.com.