12 mei 2015

Whatsappen eerste ochtendritueel vrouwen

Veel vrouwen staan letterlijk met de mobiele telefoon in de hand op. Als de wekker gaat (hier gebruikt het merendeel haar telefoon voor) begint het mobiele telefoongebruik voor vrouwen meteen. De helft checkt direct als ze wakker wordt social media. Ook Whatsapp berichten lezen en sturen (27%) gaat voor ontbijten (14%) en koffie drinken (7%) in de ochtend. Dat ontdekten fashion portal Fashionchick.nl en webshop Smartphonehoesjes.nl in hun enquête onder ruim 2000 respondenten over het telefoongebruik van vrouwen.

Zelfs de telefooncase wordt in het opstartproces betrokken. 81.9% van de ondervraagden heeft een case of hoesje voor haar smartphone en één op de tien (12%) past deze aan op de outfit van die dag.

Gelezen, maar niet beantwoord

Die toewijding aan de smartphone wordt ook van anderen verwacht. De grootste ergernis van de ondervraagde vrouwen zijn de berichtjes die wel gelezen, maar niet beantwoord worden. Een derde van hen noemt dit vervelend. Ook ongewenste (anonieme) telefoontjes (17%) en het gebrek aan opslagruimte op de smartphone (16%) zijn grote ergernissen.

De telefoon is er altijd

Bij het vergeten van de mobiele telefoon kiest de helft van de vrouwen er voor om te laat te komen op werk en hem te halen. Bijna de helft van de respondenten neemt haar telefoon zo vaak mogelijk mee naar het toilet. Meer dan een derde (38%) doet dit soms en slechts 14% nooit. Met de broek op de enkels is social media het populairst (57%). Whatsappen (18%) volgt op grote afstand als favoriete bezigheid op de WC. Online shoppen gebeurt bijna nooit in het kleinste kamertje (3%). De bank is de favoriete locatie om een aankoop via mobiel te doen (56%).

Kijken en weer kijken

Maar zijn vrouwen bewust van hun telefoongebruik? Dat is nog maar de vraag. De meerderheid van de ondervraagden zegt slechts tussen de 20 en 100 keer (32.2%) op hun telefoon te kijken per dag. Voor 17% ligt dit tussen 100 – 200 keer en voor 26% is het 200 – 300 keer.