1 februari 2012

Willem-Alexander en Maxima scoren dikke 8

Op 02-02-02 gaven Willem-Alexander & Maxima het jawoord. Nu, exact tien jaar later, wordt het huwelijk van het koninklijk paar door de bezoekers van Startpagina.nl beloond met een ruime 8 als rapportcijfer. En het mooiste huwelijksmoment? Natuurlijk: de traan van Maxima (69%).

Dit blijkt uit vragen die Startpagina.nl heeft gesteld aan in totaal 17.740 bezoekers over het koninklijk huis en het huwelijksjubileum van Prins Willem-Alexander en Maxima. Na de traan worden de entree in de kerk en de balkonscene genoemd als mooiste moment, beide met 11% van de stemmen. Opvallend: slechts 7% kiest het zien van de jurk als mooiste moment.

Beatrix stopt in 2015
Bijna 50% is ervan overtuigd dat Beatrix pas in 2015 de troon opgeeft. 15% denkt dat Beatrix dit jaar nog stopt, 17% zet in op volgend jaar en 15% ziet de troonwisseling plaatsvinden in 2014.

Liever niet ruilen met Maxima
Ondanks de hoge waardering voor het Oranje huwelijk wil bijna niemand met Maxima ruilen. Ruim 50% wil helemaal niet ruilen, 25% wil wel Maxima zijn, maar dan zonder getrouwd te zijn met Willem-Alexander. De rest van de respondenten wil hooguit een dagje met Maxima ruilen.

Interessante sites
Ter ere van het 10-jarig huwelijksjubileum heeft Startpagina.nl een pagina samengesteld met interessante sites die terugblikken op 10 jaar Willem Alexander & Maxima .