4 december 2014

Winterpresentatie SBS Broadcasting mét het nieuwe kanaal SBS9

Op 27 november presenteerde SBS Broadcasting de nieuwe plannen voor het komend voorjaar aan haar relaties en maakte bekend haar zendergroep vanaf 1 januari uit te breiden met het nieuwe kanaal SBS9. Op dit kanaal zullen veel kwaliteitsfilms en series uit binnen- en buitenland te zien zijn.

Hieronder de hoogtepunten van de programmering van SBS6, Net5 en Veronica.

SBS6

Masterchef Holland
De nieuwe juryleden van Masterchef Holland zijn om je vingers bij af te likken: Robert Kranenborg is meester-kok en was jarenlang werkzaam bij diverse top-restaurants in binnen- en buitenland. Tegenwoordig geeft hij les aan de Robert Kranenborg Academie waar hij jongeren met een leerprobleem het koksvak leert. Ook is hij eigenaar van restaurant Le Big Fish in Amsterdam. Michiel van der Eerde werkte bij diverse sterrenrestaurants en was eindverantwoordelijke bij de horeca concepten van IQ Creative; Envy, Nevy en Supperclub. Nu heeft hij zijn eigen pop-up restaurant BAUT in Amsterdam. Marcus Polman is culinair journalist en auteur van de kookboekenserie De Perfecte Kok. Hij heeft gewerkt voor Elsevier en Quote en schrijft nu voor Esquire over eten en drinken. Marcus is mede-eigenaar van restaurant The Rough Kitchen in Amsterdam.

Een man voor mijn moeder
Vier aantrekkelijke en zelfstandige moeders zijn op zoek naar de nieuwe liefde van hun leven. Deze man gaan ze niet zelf zoeken, hun bijna volwassen kinderen helpen in deze zoektocht. Dat blijkt niet makkelijk want zoon- en dochterlief hebben een geheel eigen kijk op de mannen die bij hun moeder moeten passen.

De Nationale Tweelingtest
Wie is de ultieme tweeling van Nederland? In zes afleveringen gaan we op zoek naar eeneiige tweelingen die het meest op elkaar lijken qua uiterlijk, karakter, IQ, EQ en gedrag. De zoektocht vindt plaats aan de hand van populair wetenschappelijke tests en grote opdrachten op locatie. Zijn ze allebei even bang (of niet) voor bepaalde dingen? Is hun motoriek hetzelfde als ze dansen? Hebben ze dezelfde geur? Ook de omgeving van de tweelingen wordt getest: hebben ze op het werk bijvoorbeeld door dat ze niet met hun collega, maar zijn broer/zus te maken hebben? Kees Tol en Kim-Lian vormen bij deze show voor het eerst een presentatie-duo.

Nieuwe Spelshow
Naar het Zweedse format ‘Trash or Treasure’: een spannend spel dat tientallen of tienduizenden euro’s kan opleveren! In een kruising tussen Deal or no Deal en Tussen Kunst en Kitsch moeten deelnemers unieke en peperdure voorwerpen van waardeloze spullen zien te onderscheiden en op juiste waarde schatten. Lukt het de kandidaten om het meest waardevolle object uit tien voorwerpen te kiezen? De waarde ervan nemen ze in keiharde cash mee naar huis!

It’s a kind of Magic met Steve Carlin
SBS6 komt in het voorjaar met de nieuwe show It’s a kind of Magic met Steve Carlin waarin mensen verrast worden door de trucs van een van ’s lands beste goochelaars Steve Carlin. Van streetmagic tot trucs met verborgen camera’s, van goochelen bij bekende Nederlanders thuis tot grote illusie-acts. Grappig en entertainend, deze familieshow zal de kijkers ontgoochelen en van verbazing versteld doen staan!

Popster!
Deze gloednieuwe familieshow staat geheel in het teken van poppenacts. Het gaat erom wie de leukste, opvallendste en meest originele poppenact kan bedenken. Alle soorten poppen zijn welkom: handpoppen, vingerpoppen, poppen op een stokje, marionetten: niets is te gek. Het maakt niet uit waar ze van gemaakt zijn, alle materialen zijn mogelijk. Van een sok met twee knopen erop tot een van papier maché gemaakte look-a-like pop van Michael Jackson. Heel Nederland kan meedoen. Het enige dat men nodig heeft is een (zelfgemaakte) pop en een goed idee voor een act. Vanaf voorjaar 2015 bij SBS6.

Veronica

Gotham
Before Batman, there was Gotham. Gotham City is de broedplaats van ’s werelds meest iconische schurken, de personen die later Batman, Catwoman, de Penguin, The Riddler en The Joker worden. Wat ging er vooraf aan deze personages? De serie start met de moord op de ouders van de jonge Bruce Wayne (David Mazouz), die we later kennen als Batman. James Gordon (Ben McKenzie) is de nieuwe detective van Gotham en moet deze grote moordzaak, en alle andere misdaden die de stad teisteren, oplossen.

Festival
Veronica komt in 2015 met een eigen festival! De zender heeft zich de afgelopen twee jaar laten zien in festivalland. Veronica was aanwezig op onder andere Extrema Outdoor, Lief Festival, Kingsland en Emporium. De Veronica fotomeisjes scheurden in hun Veronica Mini’s naar de feesten en zetten bezoekers op de foto. Ook was de Mini Pop-Up Stage van Veronica razend populair bij de feestgangers. Daarom is het nu tijd voor een eigen festival! Op 9 mei 2015 is iedereen uitgenodigd op Veronica’s festival. Het belooft een gave party te worden op een vette locatie met veel lekkere muziek, een goede dosis humor en film, plus heel veel toffe attracties.

Net5

Bagels & Bubbels
Wat gebeurt er als een simpele bakkersjongen verliefd wordt op een internationaal supermodel? Deze romantische comedy volgt het onmogelijke liefdesverhaal van twee jonge mensen met een compleet ander leven.

Met in de hoofdrol: Egbert-Jan Weeber en Bracha van Doesburgh

De mannen van dokter Anne
In deze romantische en komische doktersserie is de jonge arts Anne het middelpunt. Een week voordat ze in het huwelijk treedt, betrapt ze haar verloofde met een ander. Haar wereld stort in en ze keert terug naar haar ouderlijk huis. Haar vader biedt Anne een baan aan in het ziekenhuis waar hij zelf werkzaam is. Hier komt ze de jongen waar ze vroeger altijd verliefd op was weer tegen, maar ontmoet ze ook andere mannen…

Met in de hoofdrol: Noortje Herlaar

De Jacht
Deze spannende crimeserie volgt de onderzoeken van een speciale eenheid van de politie die wordt geleid door een vrouwelijke rechercheur met de hulp van een mannelijke forensisch psychiater. Het duo is gespecialiseerd in de jacht op seriemoordenaars die niet passen binnen de traditionele gedragspatronen.

Met in de hoofdrol: Loes Haverkort, Fedja van Huet en Peter Paul Muller

Dagboek van een callgirl
Deze dramaserie gaat over het leven van een ogenschijnlijk normale jonge vrouw, die in het geheim een dubbelleven leidt als callgirl. Haar privéleven en haar zakelijk leven zijn twee totaal verschillende werelden die regelmatig botsen.

Met in de hoofdrol: Sanne Langelaar en Dirk Zeelenberg

Contact adverteren bij SBS

Voor meer informatie over adverteren bij SBS bezoek de site www.adverterenbijsbs.nl

 

Credit foto: © SBS/Elvin