30 september 2014

Woonbeurs Amsterdam feestelijk geopend

De 22ste editie van de Woonbeurs Amsterdam in de RAI is vandaag feestelijk geopend door presentator Viktor Brand. Hiermee is het startsein gegeven voor het grootste woonfeest van Nederland dat duurt tot en met zondag 5 oktober. Bezoekers kunnen hun hart ophalen, want voor iedere woonstijl is inspiratie te vinden. Of je nu gaat samenwonen, meer ruimte wilt met opgroeiende kinderen, opnieuw je huis gaat indelen of energiezuiniger wilt wonen. Alles onder één dak en ruimte voor persoonlijk advies voor het verbouwen of veranderen van je huis.

Het verbouwen en veranderen van je huis is bij Nederlanders erg in trek. Zes dagen lang staan stylisten, lichtexperts, architecten en experts op het gebied van duurzaam wonen voor je klaar met persoonlijk advies voor het verbouwen of veranderen van je huis.

Ontdek de nieuwste woontrends

Vorig jaar werd op de Woonbeurs Amsterdam al duidelijk dat er lichtpuntjes te zien zijn in de woonmarkt. Dit zien we nu gestaag verder groeien: de lichtpuntjes worden steeds groter.

  • Uitdaging in huis: consumenten willen graag met een kleine verandering een groot effect bereiken. 
  • Geef je huis een verhaal: consumenten maken graag een combinatie van oude en nieuwe producten. 
  • Focus op oorsprong: groeiende aandacht voor producten die ambachtelijk en lokaal zijn gemaakt. 
  • Geometrie is ’hot’! In het interieurbeeld van nu zie je vaak geometrische patronen en dessins.

Bewonder de nieuwe collecties

De komende dagen is de RAI omgetoverd in een woonwalhalla waar merken en ontwerpers hun nieuwste collecties presenteren. In het XLUX district kan inspiratie opgedaan worden voor stijlvol modern wonen, in Garden District voor buitenwonen en in Dutch Design District is aandacht voor bijzondere ontwerpers. Er is een speciale webshopstraat waar de leukste webshops live bezocht kunnen worden. Ook zijn de bekende woonhuizen van vtwonen, Ariadne at Home, Eigen Huis & Interieur, More Than Classic en 101 Woonideeën aanwezig om je te voorzien van de nieuwste woontrends.

Vorstelijk wonen

Nieuw dit jaar is het Secret House. Laat je verrassen hoe een jong, Nederlands, koninklijk gezin als Willem Alexander en Máxima woont volgens vtwonen in het speciaal ontwikkelde Secret House.

Pin 2014 voor Linteloo en Lex Pott

Linteloo heeft dit jaar de Woonbeurs Amsterdam PIN 2014 in de wacht gesleept. Linteloo heeft haar Nederlandse creativiteit consequent en mooi ontwikkeld. Het merk is internationaal een succes en verdient het om dé woonprofessional van 2014 te zijn, aldus de jury. Ontwerper Lex Pott is door Linteloo voorgedragen voor Young Talent Pin 2014. Eerder kregen o.a. Jan des Bouvrie, Piet Boon, Piet Hein Eek, Scholten & Baijings, Frozen Fountain en Bertjan Pot de vakprijs al opgespeld.