8 februari 2012

Wouter Bax nieuwe hoofdredacteur NU.nl

Op 1 mei as start Wouter Bax (42) als hoofdredacteur van NU.nl. Bax is op dit moment nog werkzaam als managing editor bij Trouw.

“Als hoofdredacteur van NU.nl denk ik zowel journalistiek als zakelijk het beste uit de redactie te kunnen halen, zegt Wouter Bax over zijn benoeming. Ik heb 17 jaar met veel plezier in de krantenwereld gewerkt maar verheug me erop nu voluit online te kunnen gaan.

Sander Stallinga, uitgever NU.nl: We verheugen ons op de komst van Wouter. Als nieuwsjager weet hij elk onderwerp aantrekkelijk aan een breed publiek te vertellen. Daarnaast is hij met zijn jarenlange ervaring binnen het nieuws en op het gebied van multimedia een bron van kennis en expertise voor zijn nieuwe collegas . Stallinga’s doel voor 2012 is om het marktleiderschap van NU verder uit te bouwen door op innovatieve wijze nog meer eigen nieuws te maken en de visuele invulling van NU te verbeteren. ” De kennis en ervaring van Wouter gaat NU daarbij enorm helpen.”


Nieuws en multimedia


Bax startte in 1997 als redacteur economie bij Trouw, was correspondent in Brussel en vervolgde zijn loopbaan bij Trouw als Chef Multimedia. Sinds 2011 bekleedt hij de functie van managing editor bij het dagblad.