2 augustus 2012

WTF.nl onderzoek Vakantieseks

Als we op vakantie seks hebben met een niet-Nederlander, dan doen we dat het liefst met een Brit. Dit blijkt uit onderzoek van Maurice de Hond, in opdracht van WTF.nl.

Ruim eenvijfde van de Nederlanders heeft op vakantie wel eens seks gehad met een niet-Nederlander, blijkt uit het onderzoek onder 1600 respondenten. Bijna een kwart daarvan is met een Brit tussen de lakens gedoken. Ook Duitsland kan rekenen op een meer dan warme belangstelling van over-de-grens-seksers. Twintig procent liet zich verleiden door een oosterbuur.

Minder in trek
Inwoners van Thailand en Zuid-Amerikanen zijn voor een wilde avond een stuk minder in trek bij de Nederlandse vakantiegangers. Zij sluiten de rij. In beide gevallen kwam amper vier procent tot scoren.

CDA
De Hond onderzocht ook of er verschillen zijn tussen vakantiegangers met bepaalde politieke voorkeuren. VVD-, D66- en de PvdA-stemmers zijn met 33, 30 en 29 procent het vaakst op vakantie van bil gegaan met een buitenlander. Dit in tegenstelling tot CDA’ers: slechts zes procent doet zijn broek uit op vakantie voor een erotisch intermezzo. Ten slotte vroeg De Hond ook naar ‘vakantie-soa’s’ onder de respondenten. Van de mensen die over de grens wel eens seks hebben gehad met een buitenlander, liep maar vijf procent een soa op bij de vrijpartij.

Favorieten
De top 5 van favoriete nationaliteiten voor een vrijpartij over de grens:
Engeland 22%
Duitsland 20%
Spanje 16%
België 15%
Frankrijk 13%

De volledige lijst is te vinden op www.wtf.nl