8 maart 2012

Yfke Sturm wint Beauty with a Heart Award

Gistermiddag reikte Sanoma Media voor de tweede keer de Holland Beauty Awards uit voor de beste nieuwe beautyproducten. Topmodel Yfke Storm kreeg een speciale prijs: de Beauty with a Heart Award voor haar inzet voor Het Rode Kruis. Uit handen van uitgever Sanne Visser ontving ze een cheque van 50.000 aan mediawaarde.Een deskundige jury, bestaande uit hoofd- en beautyredacteuren van glossys en sites van Sanoma Media, maakte een voorselectie van de beste in 2011 gelanceerde beautyproducten. Via Styletoday.nl beslisten lezeressen met ruim 115.000 stemmen – een groei van 25% ten opzichte van de vorige keer – welke producten een Holland Beauty Award verdienden.


V.I.P. ceremonie


De uitreiking werd gepresenteerd door Renate Verbaan en de Holland Beauty Awards werden overhandigd door de hoofdredacteuren, samen met een V.I.P. die iconisch is voor hun lezers, blad & site en voor beauty. Zo stonden zij, zij aan zij:

ICI PARIS XLs Jan-Derek Groenendaal met Thijs Willekens

Grazias Hilmar Mulder met Lauren Verster

Beau Mondes John Lukken met Anouk Smulders

Marie Claires May-Britt Mobach met Maria Kooistra

Nouveaus Brigitte Speekman met Ciska Dresselhuys

Styletodays Noortje van den Berg met Claes Iversen

Cosmopolitans Claudia Straatmans met Jan Kooijman, die een paar van zijn dansers meebracht voor de speciaal voor dit event door hem gechoreografeerde Lipstick Dance.
Dit zijn de winnaars:


Categorie Lichaamsverzorging Luxe: Lancaster Sun Age Control

Categorie Gezichtsverzorging: LOreal Paris Youth Code Serum

Categorie Geuren: Chanel No 19 Poudre

Categorie Gezichtsverzorging Luxe: Sisley Black Rose Mask

Categorie Blush: Guerlain Terra Inca Sublime Radiant Powder

Categorie Lichaamsverzorging: Dove Go Fresh Douchegel

Categorie Ogen: Estee Lauder Sumptuous Extreme Mascara

Categorie Lippen: Dior Dior Addict Lipstick

Categorie Haar: John Frieda Frizz-Ease Glossing Mist

Categorie Foundation: Lancome Teint Miracle

Categorie Nagellak: OPI Pirates of the Caribbean-collectie
Beauty with a Heart


De jury kende een speciale prijs toe aan topmodel Yfke Sturm, ambassadrice voor het Nederlandse Rode Kruis: de Beauty with a Heart Award. Yfke reist door haar werk al jaren door een wereld vol glitter en glamour. Toch sluit ze haar ogen niet voor de ellende die ze soms op locatie aantreft. Yfke trekt zich het lot aan van alle kinderen die opgroeien in grote armoede en benarde omstandigheden en daardoor meer kans hebben om besmet te worden door bijvoorbeeld HIV of malaria. Met het Rode Kruis richtte zij het ‘Yfke for kids’ fonds op, dat zich richt op Rode Kruis-projecten van kinderen in ontwikkelingslanden.