12 februari 2013

YoYo buggy wint eerste Ouders van Nu Award

Ouders van Nu reikt dit jaar voor het eerst de Ouders van Nu Award uit voor het beste babyproduct. Winnaar is geworden: de YoYo buggy van Babyzen. De lezeressen van Ouders van Nu vormden de jury. Ze noemen de buggy ‘handig’, ‘superklein’ en ‘eenvoudig met één hand te besturen’. Vooral dat laatste is belangrijk want ‘als moeder kom je altijd één hand tekort’.

De Ouders van Nu Award is sinds dit jaar onderdeel van de Baby Innovation Award van BabyStuf, de jaarlijkse verkiezing van de meest innovatieve baby- en peuterproducten. Ouders van Nu reikt de eigen award uit om naast de vakjury ook de gebruiker aan het woord te laten.

Tijdens de speciaal georganiseerde Ouders van Nu Jurydag mochten de lezeressen zeggen welk product volgens hen het meest innovatief, veilig en praktisch was. Ze hadden keuze uit achttien artikelen die waren voorgeselecteerd door de vakjury van de Baby Innovation Award.

Uiteindelijk kozen ze de YoYo buggy. Hij weegt nog geen zes kilo en is met één hand uit te vouwen. Verder is de YoYo is de enige buggy die volgens de richtlijnen van IATA (International Air Transport Association) als handbagage mee mag in het vliegtuig.

De Ouders van Nu Award wordt uitgereikt op de eerste dag van de Negenmaandenbeurs woensdag 20 februari bij BabyStuf, stand 08.207, om 11.15 uur.