21 maart 2016

Zangeres Laura Jansen ontvangt eerste veer

Iedereen die lef heeft, z’n hart volgt en lak heeft aan wat een ander denkt, verdient volgens VIVA een veer in z’n kont. Het iconische vrouwenmagazine start deze lente met de #VIVAVEER campagne, zodat die mensen ook eens hóren dat ze zo inspireren. De eerste die de Veer in ontvangst mag nemen is zangeres Laura Jansen. Zij heeft haar muziekcarrière on hold gezet om vluchtelingen te helpen.

Laura: “Wat leuk dat ik de eerste VIVA Veer in ontvangst mag nemen! Ik vind het een mooi initiatief. Het voelt alsof deze VIVA Veer niet alleen voor mij is, maar ook voor de andere vrijwilligers op Lesbos. Wij werken hier allemaal dag in, dag uit keihard en het is fijn om daar wat aandacht voor te krijgen.”

VIVA Veer?

We zouden elkaar meer moeten complimenteren, blijkt uit een recente studie van Harvard Business School. Complimenten werken motiverend; we voelen ons dan gezien en gewaardeerd. Toch blijkt in de praktijk een oprecht, inhoudelijk compliment geven moeilijk. Nog moeilijker lijkt het in ontvangst nemen. En met name vrouwen hebben de neiging complimenten te bagatelliseren en zich er ongemakkelijk bij te voelen. Onzin en onnodig. VIVA nodigt daarom iedereen uit mensen meer veren in de kont te steken! Voor het stel dat in barre tijden een hippe eettent begint, die jongen die hebben en houden opzegt en richting buitenland vertrekt en die dame die zich altijd extravagant, maar prachtig kleed. Geef een #VIVAVEER aan degene die je bewondert omdat ze duidelijk niets te verbergen hebben!

Niets te verbergen

Brand manager Kirsten Steenvoort legt uit: “Er zijn van die mensen die precies doen wat ze willen of nodig vinden en zich daarbij niks aantrekken van wat anderen vinden. Positief schaamteloos. Zonder concessies eigen durven zijn. Zoals het VIVA-motto is: Niets te verbergen. Zulke vrouwen hebben wij in gedachten bij het maken van VIVA, en ze verdienen eigenlijk allemaal een veer. Met deze campagne zetten we bijzondere mensen in de spotlight en motiveren we heel Nederland veren door te geven.”

Meedoen

Bij VIVA editie 12, die vanaf woensdag 23 maart in de winkels ligt, zitten 8 stickers om weg te geven. Stickers met gerichte en oprechte complimenten, of veren, zoals VIVA het noemt. Digitaal iemand een veer in de kont steken? Dat kan! Ga naar http://www.viva.nl/geef-de-vivaveer-door/ en tag en share!