14 augustus 2012

Zomeroutfits zorgen voor ergernis op werkvloer

Witte doorschijnende leggings. Blote benen in te korte rokjes. Onverzorgde voeten. Er is heel wat ergernis over zomeroutfits op de werkvloer. Wat kan er wel en wat absoluut niet als het kwik boven de 20 graden piekt? Fashion- en beautysite Styletoday.nl vroeg het 550 lezeressen.

Het merendeel van de ondervraagden mag casual gekleed op het werk verschijnen. Als de temperatuur stijgt, wordt er wel een tanktop of hemdje aangetrokken (26%) maar een strapless jurk of een superkort rokje blijven in de kast hangen (resp. 19% en 16%). Dertien procent van de ondervraagden draagt slippers naar kantoor. Op de ‘not done’ lijst staan ook de ‘korte broek’ (14%), ‘spaghettibandjes’ (13%) en ‘strandjurkjes’ (11%).

Zweetluchtjes
99% van de ondervraagden heeft wel eens een zomerse ergernis gehad op kantoor. Daarbij draait het niet zozeer om kleding, maar vooral om zweetvoeten en zweetluchtjes (13%). Ook onverzorgde voeten in open schoenen (10%) en een te diep decolleté (10%) staan in de top drie. Maar mannen met sandalen en korte broek en vrouwen in doorschijnende witte leggings, komen (helaas) ook nog steeds voor. Net als ‘een vreselijke tijgerprintjurk’, armoedige polo’s’ en ‘klittebandsandalen’.

Zwijgzaam lijden
Collega’s aanspreken op hun kledinggedrag wordt niet altijd gedaan. 22 procent vindt het niet hun taak. Slechts vier procent steekt haar nek uit; het merendeel van de ondervraagden zegt niets, behalve als het om een speciale, goede collega gaat.

Tips van Styletoday
Styletoday geeft een hele serie tips voor goede, zakelijke zomeroutfits. Kijk op Styletoday.nl om te lezen hoe je wel stylisch verantwoord naar je werk kunt gaan. Twijfel over je ideale zomeroutfit? Check de dagelijkse kledingtip van Styletoday.nl.